Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

Шумен-Ивановски скални църкви-Басарбовски манастир-Русе-Разград-Абритус-Мадара

438
79 лв.

Инфо:

2 дни / 1 нощувка / от Бургас и Карнобат / 18.09; 02.10.2021 / Цена: 79 лв.

Шумен – Ивановски скални църкви – Басарбовски манастир – Русе – Разград – Абритус – Мадара

2 дни / 1 нощувка
   от Бургас и Карнобат

18.09; 02.10.2021

Цена: 79 лв.

1-ви ден: Отпътуване в 07.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир“; в 07.45 ч. от Карнобат, паркинга на маркет “ВАНЯ”. Пристигане и разглеждане на историко-археологическият резерват "Шуменска крепост" /в списъка на 100-те национални туристически обекта(НТО)/ – най-значимият исторически и археологически обект на града, наследство от траки, римляни, византийци и българи. Посещение на забележителния паметник "Създатели на българската държава” /в списъка на 100-те НТО/ – открит в чест на 1300-годишнината от създаването на България през 1981 г. Свободно време в центъра на Шумен за обяд и посещение на Томбул джамия „Шериф Халил Паша” от 1744 г. /в списъка на 100-те НТО/. Отпътуване и разглеждане на Ивановските скални църкви /в списъка на 100-те НТО/ – изсечени по високите отвесни скали в пролома на река Русенски Лом. Комплексът е създаден през  ХІІІ в. от монах Йоаким, който по-късно става български патриарх. В шест от скалните църкви са запазени забележителни стенописи, заради които Ивановският скален комплекс е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Продължаване към Басарбовски манастир /в списъка на 100-те НТО/ – единственият действащ скален манастир в България, който е основан още през XIII век. Скалният манастир води началото си още от Второто българско царство. Отпътуване за Русе. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*. Нощувка.          

2-ри ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в центъра на Русе – наричан „малката Виена”, заради красивата си архитектура. Русе е с 23-вековна история, която започва с изграждането на тракийско селище, наследник на което през римско време става кастелът Сексагинта Приста. Възможност за разглеждане на Пантеона на Възрожденците /в списъка на 100-те НТО/, издигнат в памет и като израз на признателност на българския народ към подвига на местните революционери. Отпътуване за Разград – известен като столицата на Лудогорието. Свободно време за обяд. Посещение на историко-археологически резерват „Абритус” /в списъка на 100-те НТО/– един от най-големите римски центрове в провинция Долна Мизия. Отпътуване за Мадара и разглеждане на Мадарския конник /в списъка на 100-те НТО/ – скалният барелеф е изсечен през VIII век върху отвесна скала. Скалният релеф е единствен по рода си в Европа. През 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО, а през 2008 г. е обявен за глобален символ на България. Отпътуване и пристигане в Карнобат и Бургас вечерта.

тръгване: от Бургас от Карнобат
Цена на възрастен в двойна или тройна стая 79.00 лв. 75.00 лв.
Цена на дете до 12 г. 74.00 лв. 70.00 лв.

 

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Русе;
 • екскурзоводско обслужване

Цената НЕ включва доплащания за:

 • единична стая – 25 лв.; 
 • входни такси на посещаваните обекти.

Допълнителна информация:

* Необходими документи – валидна лична карта; * Записване и начин на плащане: 30 % депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащане – до 7 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;

При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане за тръгване от Варна – 29 лв.; от Обзор – 19 лв.; от Св.Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;

Срок за уведомление при неосъществяване на пътуването от страна на агенцията поради недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

* Входни такси: /с ориентировъчен характер/

Шумен: паметник "Създатели на българската държава” – 4 лв., Шуменска крепост – 3 лв., Томбул джамия – 4

лв.;
Ивановски скални църкви – 5 лв.;

Разград: Арх. резерват „Абритус“ – 2.50 лв.;

Мадара: Мадарски конник – 4 лв.;

* При тази програма може да посетите 5 от 100-те национални туристически обекта.

Оферта: 
Copyright www.maxx-marketing.net