Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

Предколеден Солун - шопинг

73
259 лв.

Инфо:

15.12.2021 / 3 дни / 2 нощувки / автобус от София

Предколеден Солун - шопинг

15.12.2021     3 дни / 2 нощувки  автобус от София

 

ЦЕНА: 259 лв.

 

Плати 10 % депозит от общата цена на туристическия пакет при записване до 30.10.2021г.

Качване от /освен София/:

Пловдив - от бензиностанция ОМВ на хотел "Санкт Петербург" - 05:30 ч.

Пазарджик - от бенциностанция ШЕЛ - 06:30 ч.

София - от стадион "Васил Левски" - 07:30 ч.

Дупница - бензиностанция ОМВ - 09:00 ч.

Благоевград - бензиностанция Газпром (на изхода на града) - 09:30 ч.

Сандански - отбивка на ресторант 'Happy Bar & Grill' - 10:30 ч.

 

Ден 1 Отпътуване от Пловдив в 05:30 ч., от София в 7.30 ч. от стадион „Васил Левски“, от Дупница в 09:00 ч., от Благоевград в 09:30 ч., от Сандански в 10:30 ч. по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод (включена в цената) -  Бялата кула е един от символите на Солун, разположена на красивата крайбрежна улица; Паметниците на Филип Македонски и Александър Велики; Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“; Операта; Римските останки от някогашния укрепен град, Арката на император Галерий, Ротондата „Св. Георги“; Ептапиргио - крепост, от която се открива най-красивата панорама над града и термическия залив (свободно време около 20 минути за разходка и снимки); Църквата „Св. Димитър“ - най-голямият православен храм в Солун, пазещ мощите на светеца. Свободно време. Настаняване.  Нощувка. 

Ден 2 Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: Екскузия до Вергина и Едеса. Вергина е първата столица на древното македонско царство. Разглеждане на гробницата музей с местен екскурзовод  (около 45 минути, входната такса се заплаща допълнително) - едно от от най-големите открития в Гърция през 20 век. Разкрити са неразграбени кралски гробници, една от които на Филип Македонски. Тук са намерени костите на царя поставени в златна урна, съдове използвани от кралското семейство, златни венци и др. Отпътуване за Едеса - градът на водата, известен с красивите си водопади. Свободно време. Връщане в Солун. Вечерта по желание: Гръцка вечер в традиционна таверна с бузуки музика на живо (доп. заплащане). Нощувка. 

Ден 3 Закуска. Свободно време. Отпътуване в 12:00 ч. за България. Пристигане в София вечерта.

 

Цената включва:
 • Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
 • 2 нощувки със закуски в хотел Holiday Inn 5* в Солун
 • Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод
 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • Водач от България по време на цялото пътуване

 

Цената не включва:

 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
 • Туристическа градска такса
 • Разходи от личен характер и бакшиши
 • Полудневна екскурзия до Вергина и Едеса ( входната такса за гробницата на Филип Македонски се заплаща допълнително на място)

Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод - 35 лева (без включена входна такса  - за лица от 18 до 64.99 г. - 12 евро; за лица до 17.99 г - безплатно, за лица над 65 г. - 6 EUR)

 

Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.

Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на български език. Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места. Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване. При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока. Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.

Музейни такси: Византийски музей в Солун (8 EUR); Археологически музей в Солун (8 EUR); входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (за лица от 18 до 64.99 г - 12 EUR, за лица над 65 г. - EUR);
Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси.
Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.

 

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 25 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;

48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

 

Необходими документи за пътуване: лична карта

Визов режим: няма изисквания за визи.

Туристическа градска такса: 0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2*; 0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация); 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*; 0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация); 3 евро на стая на ден в хотел 4*; 1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация); 4 евро на стая на ден в хотел 5*. Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. 

Оферта: 
Copyright www.maxx-marketing.net