Език

 • 15.jpg
 • cropped-618882092632899247.jpg
 • header-travelagent.png
 • header.jpg
 • header1.jpg
 • header_travel2.jpg
 • hotels-vacations-travel_header.jpg
 • milan-italy-header-01.jpg
 • santorini_header.gif
 • travel-blog_01.png
 • travel-insurance-header.jpg
 • travel_insurance_header.jpg

Предколедна Прага - базари

49
749 лв.

Инфо:

16.12.2021 / 4 дни / 3 нощувки / самолет София

Предколедна Прага - базари

16.12.2021     4 дни / 3 нощувки   самолет София

Промоционални цени за записвания до 15.11.2021!

ЦЕНА: 749 лв.

Полетно разписание: Bulgaria Air

Заминаване  FB301     София 10:20 – Прага 11:15
Връщане       FB302     Прага 16:25 – София 19:15

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията. Tрансферът е с продължителност около 30 минути в посока

 

Ден 1 Среща на летище София в 08:20 ч. с водача на групата. Излитане за Прага в 10:20 ч. с редовен полет на авиокомпания “Bulgaria Air”. Кацане в чешката столица в 11:15 ч. Групов трансфер до хотела. Настаняване след 15 ч. Следобедна разходка до центъра на Прага - Площад "Namesti Republiky", търговската улица 'Na Prikope", площад "Вацлав" и Старият градски площад с Часовниковата кула (ползване на градски транспорт). Свободно време. Нощувка. 

Ден 2 Закуска. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): Пражки Храд (замък) – бивша резиденция на князе и крале, съхраняващ кралските съкровища на Бохемия, а днес седалище на чешкия президент. Тук се срещат почти всички архитектурни стилове от последното хилядолетие. Комплексът включва катедрала „Св Вит“ – виден пример за готическа архитектура, съдържаща гробниците на няколко крале на Бохемия и римски императори ; романската базилика „Св. Георги“, Страховския манастир, няколко дворци, красиви градини и отбранителни кули. Няма да пропуснем и известната Златна улица с дома на Франц Кафка - един от най-значимите немскозични писатели на 20 век. Разходката ни ще продължи към Мала страна, където се намира бароковата църква „Св. Николай“ – една от най-посещаваните забележителности в столицата. Ще преминем и през Карловия мост – най-красивият над река Вълтава в Прага, свързващ Мала Страна и Старе место. Туристическата програма приключва именно в Старе место - старият градски площад със световноизвестния Астрономически часовник Орлой, Тинската катедрала, църквата „Св. Николай, Националната галерия и паметника на Ян Хус. Свободно време за посещение на коледните базари. (връщането към хотела става с градски транспорт). Туристическа програма по желание: Разходка с кораб по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (продължителност 2 часа). Нощувка.

Ден 3 Закуска. Свободено време в Прага.

Туристическа програма по желание (избира са една от двете услуги):

1. Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до Дрезден.

Дрезден е разположен в Източна Германия, на границата с Чехия, на бреговете на река Елба. Бoмбардиран е тежко през Втората световна война. Историческия център е възстановен почти напълно и е най-известната част от града днес. Пешеходна разходка – комплекс Цвингер – един от най-видните представители на барока в страната, Операта Земпер, църквата „Фрауенкирхе“, Княжеската процесия – огромен стенопис изобразяващ шевствие на Саксонските владетели, Дрезденския замък, терасата на граф фон Брюл – исторически архитектурен ансамбъл, разположен на брега на река Елба. В града се намира и един от най-известните коледни базари в страната, разположен на площад "Алтмаркт". Свободно време в Дрезден. Връщане в Прага вечерта.
2. Еднодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварна “Pilsner Urquell” с местен екскурзовод.
Карлови Вари е най-големият балнеолечебен курорт в Чехия. Известен е със своите минерални извори и ежегодния Международен филмов фестивал. Основан е през 14 век, а след посещението на Карл IV, получава съвременното си име (в превод – Карлови бани). Пешеходна разходка с продължителност около 1 ч. Свободно време. Посещение на пивоварна „Pilsner Urguell” - най-големият производител на бира в Чехия. Пивоварната се намира в Пилзен и е открита през 1842 година. По време на разходката ще имаме възможност да видим „родното място“ на световноизвестната едноименна чешка бира, да разберем за 175 годишната й история, да научим за основните съставки и процеси на производство. А за награда ще дегустираме нефилтрирана бира от най-високо качество. Свободно време за покупки в сувенирния магазин. Отпътуване за Прага. Нощувка.

Ден 4 Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Групов трансфер до летището в Прага за полет до София.

 

Цената включва:
 • Самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
 • Летищни такси, Чекиран багаж до 23 кг, Ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см
 • 3 нощувки със закуски в хотел International 4* в Прага
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • Водач от България по време на цялото пътуване

 

Цената не включва:

 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварна "Pilsner Urquell" с местен екскурзовод
 • Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод
 • Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR), целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварнa “Pilsner Urquell” (3 EUR), целодневна екскурзия до Дрезден (3 EUR)
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер
 • Туристическа градска такса

 

Допълнителни екскурзии

Кораб по река Вълтава в Прага с включен обяд на блок маса - 45 лв на човек.

Целодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварна "Pilsner Urquell" (входната такса не е включена, заплаща се допълнително на място) с местен екскурзовод - 89 лв на човек, за деца до 11,99 г. - 65 лв.

Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод - 95 лв на човек, за деца до 11,99 г. - 70 лв.

 

Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека. Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на български език.

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване. При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока. Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.


Музейни такси:

Входни такси за пивоварната в Пилзен (250 CZK), замъка Хлубока (240 CZK), музея на Алфонс Муха (300 CZK),

Музея на Бедржих Сметана (50 CZK), Музея на Франц Кафка (260 CZK)

Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.

 

Условия за записване и плащане по стандартни цени:

10 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.

Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване. Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път

Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 20 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта

Туристическа градска такса: Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката.

Оферта: 
Copyright www.maxx-marketing.net